Beste deelnemer aan de ADT,

Het is bijna zover, leuk dat je erbij bent!
In deze mail tref je alle belangrijke informatie aan over jouw deelname aan de Autumn Desert Trail. Lees de informatie goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Al deze informatie is ook te lezen op de website van Hippisch Drenthe via de link: http://hippischdrenthe.com/deelnemers-informatie-adt/

Reminders:
1) Menners/aanspanningen kunnen niet meedoen aan de ADT.
2) Deelnemers mogen geen honden meenemen als ze te paard zitten. Honden van bezoekers dienen aangelijnd te zijn in het gebied.

Korte checklist voor je vertrekt

  1. Neem je ticket/startbewijs mee. Dit kan door het ticket te printen of door het ticket te laten zien op je telefoon. Nogmaals: de tickets zijn persoonsgebonden. Je kunt níet starten op naam van een ander.
  2. Zorg dat je je kunt identificeren als daar om gevraagd wordt bij de aanmeldbalie.
  3. Neem € 5,- contant geld mee voor de borgsom van je armband. Deze borgsom krijg je terug als je de armband op dezelfde dag voor 19.00 uur inlevert. Iedere deelnemer is verplicht om deze borg te betalen á € 5,- per armband. Achterop het kaartje dat in de armband wordt geplaatst, schrijf je je naam en het telefoonnummer dat we in geval van nood kunnen bellen.
  4. Neem je cap mee. Deelnemers zijn verplicht om een goedgekeurde cap te dragen.

Alleen als je voldaan hebt aan de bovengenoemde punten mag je starten aan de Autumn Desert Trail.

Belangrijke telefoonnummers

Mocht je iemand van de organisatie willen spreken tijdens de ADT, neem dan contact op met één van de volgende personen (sla de nummers desnoods tijdelijk op in je telefoon). Houd wel rekening met het feit dat de ontvangst  van mobiele telefoons in het gebied niet altijd optimaal is. Krijg je geen contact? Probeer dan één van de andere nummers:
Tanny de Nooy, Hippisch Drenthe: 06-49322370
Henriette Dieters, Hippisch Drenthe: 06-20297751
Jantsje Bijmholt, Staatsbosbeheer: 06-22405133

Parkeerplaats

Ook dit jaar mogen we gebruik maken van het mooie stuk land van de Stichting OlmenEs in Appelscha om te parkeren. Het parkeerterrein ligt aan de Bosberg tussen Beatrixoord en de Roggeberg. Voer het adres (De Roggeberg 1 8426 SJ Appelscha) van camping De Roggeberg in en je rijdt er zo naartoe.

Houd er rekening mee dat het terrein dit jaar nog steeds goed begaanbaar is, maar dat we wel voor een onverwachte verrassing zijn komen te staan vorige week zondag. In de afgelopen weken is er een aantal dassen actief geweest met het omwoelen van de grond. Wij hebben geen gaten kunnen ontdekken, maar de bovenlaag is op sommige delen rul geworden. De boerin van Stichting OlmenEs heeft ons een extra perceel aangeboden; daar kunnen we naar uitwijken. Het is daarom extra belangrijk om de aanwijzingen van de parkeerwachters zonder discussie op te volgen.

Wij zorgen voor extra rijplaten, maar mocht je onverhoopt vast komen te zitten… Ook dit jaar hebben we Mars Machines uit Gieten met hun Aebi bereid gevonden om jullie los te trekken indien nodig.

Je blijft echter zelf verantwoordelijk voor je eigen combinatie auto-trailer en of die combinatie in staat is om onder normale omstandigheden het terrein te verlaten. Het parkeren, evenals het eventueel lostrekken van een vastzittende combinatie is volledig voor eigen risico.

Hippisch Drenthe en Mars Machines kunnen hierin geen verantwoordelijkheid nemen. Zorg ervoor dat je auto over de mogelijkheden beschikt om losgetrokken te kunnen worden, mocht dit nodig zijn.

Praktisch betekent dit: weet waar je sleepoog zit!

Pak het onderhoudsboekje, bel je vader/vriend/garagemonteur/eigenaar van de auto of surf naar Google, plaats het sleepoog en ga daarna pas sleephulp halen.

Belangrijk:

Kom je in een voertuig waarvoor je een C rijbewijs nodig hebt en heb je dit niet doorgegeven? Stuur ons dan voor aanstaande maandag 23 september een mail. Dat kan via info@hippischdrenthe.com. Heb je je vrachtwagen niet aangemeld? Dan heb je geen recht om te parkeren op de aparte parkeerplaats voor vrachtwagens als er geen plek is.

Aankomst parkeerterrein

Je volgt de aanwijzingen van de verkeersregelaars/parkeerwachters op.

Wanneer je de auto en trailer of vrachtwagen geparkeerd hebt, kun je je aanmelden bij de aanmeldbalie op het parkeerterrein.

Het aanmelden doe je zonder je paard (aan de hand) mee te nemen.

Je vindt de aanmeldbalie bij de snackwagen en de toiletten. Hier laat je je ticket zien, ontvang je een consumptiemunt en betaal je de borg van € 5,- voor je armband. Deze armband dien je zichtbaar te dragen. Boswachters, BOA’s en de organisatie controleren aan de hand van de armband of de ruiters in het gebied deelnemers van de ADT zijn.

Persoonsgebonden kaarten

Let op: de tickets zijn persoonsgebonden. Dat betekent dat je niet onder andermans naam mag starten (zie het reglement op onze website). Op het moment dat iemand van de organisatie twijfelt of jij degene bent die op het ticket genoemd wordt, dan kunnen we vragen om je legitimatiebewijs.

Steekproeven ticketcontrole (ID-check)

Wij gaan uit van de goedheid van onze deelnemers, maar zullen toch door middel van steekproeven ID’s en tickets controleren. Zorg dus dat je jezelf kunt identificeren. Als organisatie doen wij er alles aan om het evenement goed en veilig te laten verlopen. De verzekering stelt eisen waaraan wij moeten voldoen en jullie dus ook. Het evenement is té groot geworden om uitzonderingen te maken. We vragen jullie begrip hiervoor… Heb je een ticket dat niet op jouw naam staat? Stuur dan een mail naar info@hippischdrenthe.com. Dat kan tot uiterlijk 19 september 2019.

Eten en drinken

Je krijgt bij de aanmeldbalie een munt die je alleen op de Kale Duinen kunt inwisselen voor 1 drankje en een plak cake. Wil je meer eten, drinken of een snack halen op de parkeerplaats? Dan is het handig als je contant geld bij je hebt. We hebben geen pinautomaat.

Prijzen

Koffie en thee: € 1,-
Limonade: € 0,50
Frisdrank: € 1,50
Cake: € 0,50
Snoep: € 1,-

Let op!

Vorig jaar liepen deelnemers mét hun paard te dicht bij de Tipi tent op de Kale Duinen. Niet ieder paard is even braaf en er zijn geregeld veel bezoekers bij de tent. Vorig jaar is een deelneemster geblesseerd geraakt na een trap van een paard. Er lopen genoeg vrijwilligers rond die jouw drankje bij je willen brengen, dus blijf op gepaste (veilige) afstand van de tent.

Tip: weet je van jouw paard dat hij/zij trapt? Knoop dan een rood lintje boven in de staart. Dan het voor iedereen duidelijk dat er afstand gehouden moet worden.

Hoefsmid en EHBO

Hoefsmid Brennie Koenes is op afroep beschikbaar. Heb je Brennie nodig? Neem contact op met Tanny of Henriette. De EHBO heeft een post op het parkeerterrein (nabij de toiletten, aanmeldbalie en snackwagen) en op de Kale Duinen in de Tipi-tent van Staatsbosbeheer waar de catering verzorgd wordt.

Route naar de Kale Duinen

Vanaf de parkeerplaats rij je een klein stukje over de weg en dan ga je het bos in. Daarna sla je rechtsaf. Dan kom je op dit pad uit. Links is het zandpad voor onze deelnemers, rechts het schelpenpad voor fietsers. Dat is ook exact hoe deze paden gebruikt moeten worden. Vorig jaar ging dit helaas met enige regelmaat mis (ondanks communicatie vooraf).

Dit schelpenpad is van Staatsbosbeheer en mag niet betreden worden door paarden. We hanteren  een zero tolerance beleid als het gaat om deze regel. Dat klinkt streng, maar het zou vervelend zijn als enkele deelnemers het verpesten voor alle anderen die zich wel aan de regels houden. Dit geldt ook als het gaat om de terugweg, dan rijd je ook over dit pad namelijk. Er is ruimte genoeg om elkaar te passeren!

Het parkeerterrein is ideaal gelegen ten opzichte van het gebied waarin we zullen rijden, zie de kaart hierboven. De route naar het gebied toe (de rode lijn op de kaart) wordt met behulp van bordjes duidelijk aangegeven. Als extra verrassing ga je op de heenweg over een zandvlakte, een soort ‘kleine Kale Duinen’. Ook dat is uniek, want normaal mag je er niet komen met je paard.

Op de terugweg volg je de blauwe route en de bordjes waarop ‘Hippisch Drenthe – Uitgang’ staat.

Op bepaalde punten zul je deelnemers tegenkomen die heen of terugrijden. Houd rekening met tegemoetkomende deelnemers; er is ruimte genoeg om elkaar te passeren.

Er zijn verschillende bordjes in omloop. We hebben bordjes voor de heenweg:

en bordjes voor de terugweg:

Tip: Ben je in het gebied en laat je richtingsgevoel je in de steek? Kijk dan omhoog op zoek naar een lange paal met daarin een paarse vlag. Die vlag leidt je naar de uitgang.

Verder staan er nog meer van deze palen met witte vlaggen in het gebied. Volg die palen en je komt op de mooiste plekjes!

Bezoekers (grooms, familie, vrienden, bekenden)

Geef door dat ze met de auto of fiets beter rechtstreeks naar de Parkeerplaats aan de Canada kunnen rijden. Navigatie: Canada 3, 8424 SR in Elsloo: P-plaats Aekingerzand. Wandelen vanaf de deelnemersparkeerplaats is een behoorlijke tippel.

Starttijden

We starten in tijdsblokken van 25 minuten.

Opmerkingen bij de starttijden:

1) Zorg ervoor dat je start binnen het tijdsblok dat je geboekt hebt.

2) Voor iedereen, maar zéker voor de laatste twee groepen geldt: zorg ervoor dat je binnen bent voordat het donker wordt.

Vrij rijden

Alle deelnemers worden vanaf de parkeerplaats via een vaste route naar het gebied geleid. Zodra je in het gebied aankomt, ben je vrij om te rijden waar je wilt. Nogmaals het verzoek van Staatsbosbeheer: rijd buiten de paden! Je zult hier door vrijwilligers en boswachters op aangesproken worden. Alleen als je je houdt aan deze regel, dan heeft ons evenement bestaansrecht.

Verplicht buiten de zandpaden rijden

Je moet in het gebied zo veel mogelijk buiten de zandpaden rijden en niet erop. Of de ADT kan en mág blijven bestaan, hangt hier 1 op 1 mee samen. De ADT heeft tot doel om Staatsbosbeheer te helpen met het beheer van het gebied. Als iedereen op de zandpaden blijft rijden, dan wordt die doelstelling niet gehaald! Maak dus gebruik van het feit dat je 1 keer per jaar níet op de zandpaden hoeft te rijden, maar ontdek hoe mooi het Drents-Friese Wold is buiten de paden!

Lang verhaal kort: jullie zijn als deelnemer zelf verantwoordelijk voor het voortbestaan van dit fantastische evenement. Wij hopen dan ook dat jullie hieraan meewerken.

Er zijn dus géén uitgezette routes. Bij de tent van Staatsbosbeheer op de Kale Duinen kun je drinken halen (je krijgt één consumptiemunt bij de inschrijfbalie op het parkeerterrein). Bezoekers/fotografen dienen alle consumpties te betalen.

De Grenspoel

In het Drents-Friese Wold ligt ook de grenspoel, een grotere ven. Het is verboden om daar langs of doorheen te rijden. Onderweg zul je nog meer vennetjes tegen komen. Ook deze watertjes zijn verboden terrein voor de paarden. Ook hier geldt de zero tolerance regel, hou je je niet aan de regels, dan volgt uitsluiting voor de komende edities van de ADT georganiseerd door Hippisch Drenthe. Staatsbosbeheer is onze gastheer en we dienen hun regels te respecteren. Zoveel zijn het er tenslotte niet.

De puzzeltocht
Dit jaar organiseren we geen puzzeltocht.

Tot slot

Namens Henriëtte Dieters & Tanny de Nooy van Hippisch Drenthe en Staatsbosbeheer: heel veel plezier tijdens de Autumn Desert Trail 2019!