Tickets boeken

Waarom zijn de toegangskaarten persoonsgebonden?

Daar zijn vele redenen voor. De belangrijkste is dat wij een (dure) verzekering afsluiten voor ons evenement. Dat verplicht ons tot het naleven van alle regels die bij de verzekering horen. Daarnaast hebben we te maken met vergunningen van gemeente en provincie. Ook dat  verplicht ons tot het naleven van regels. Als organisatie willen wij ons houden aan deze regels, zodat we de ADT nog heel lang mogen organiseren.

Als organisatie zijn wij verplicht om te weten welke personen meerijden tijdens de ADT. Het is een enorm groot evenement met rond de 800 deelnemers en even zoveel paarden. Wij doen er alles aan om een zo veilig mogelijk evenement te organiseren, maar we werken met levende wezens. In geval van nood móeten wij weten met wie we te maken hebben. Daarom ben je verplicht om een nood telefoonnummer (van een thuisblijver/iemand die niet deelneemt) aan ons op te geven tijdens het aanmelden. Op het moment dat kaarten doorverkocht worden, hebben wij geen zicht op wie er meerijdt én zijn onze deelnemers gegevens niet correct. Daardoor zouden wij niet in staat zijn om correct te handelen in een noodsituatie.

Ik heb een fout gemaakt bij het boeken van de tickets, krijg ik geld terug?
In de reglementen staat beschreven wat de correcte afhandelingswijze is. Afhankelijk van de datum (zie reglement) krijg je wel of geen geld terug. Sowieso worden er administratiekosten in rekening gebracht.

Waarom brengen jullie administratiekosten in rekening? Je kunt handmatig toch wel even een aanpassing doen?
Wij maken gebruik van een professionele ticketservice. Iedere kaart die we verkopen, daar betalen wij als organisatie een bedrag voor. Datzelfde geldt voor iedere wijziging die we doorvoeren. 

Handmatig wijzigingen doorvoeren doen we niet. De gegevens die jullie invullen in de ticketshop zijn leidend. Dat zijn de gegevens waarmee wij werken en op basis waarvan wij de deelnemerslijsten uitdraaien. Handmatig wijzigen is foutgevoelig en dat doen we om die reden niet.

Daarnaast zijn wij een evenement als ieder ander evenement. Iedere handeling en wijziging kost tijd. Om deze kosten te dekken, brengen wij administratiekosten in rekening.

Waarom moet ik binnen een bepaald tijdsvak starten?
Wij hanteren blokken van 25 minuten waar binnen je moet starten. Je geeft je op voor een bepaald tijdstip en binnen die 25 minuten dien je te starten. Je kunt dus niet op een ander tijdstip starten, dan het tijdstip dat je geboekt hebt.

Krijg ik geld terug als ik annuleer na 18 september?
Nee, annuleren en geld terug ontvangen kan tot 18 september 2019.

Kan ik na 18 september nog een ticket op iemand anders naam laten zetten?
Nee, op 18 september sluit de ticketshop en worden de definitieve deelnemerslijsten uitgedraaid.

Hebben jullie een reservelijst/wachtlijst?
Nee, we hebben geen reservelijst. De geannuleerde tickets geven we weer vrij en ze komen dan direct beschikbaar in de ticketshop: https://hippischdrenthe.avayo.nl/

Als er na 18 september nog kaarten geannuleerd worden, komen die nog in de verkoop?
Nee, op 18 september sluit de ticketshop en worden de definitieve deelnemerslijsten uitgedraaid.

Mijn paard is ziek/geblesseerd en ik heb een dierenartsverklaring of ik ben ziek en heb een doktersverklaring. Krijg ik nog geld terug?
Nee, na 18 september 2019 vindt er geen restitutie plaats. Zie de reglementen:
http://hippischdrenthe.com/reglement/

Ik wist niet dat ik geen geld meer terug kreeg als ik na 18 september 2019 annuleerde. Kunnen jullie een uitzondering maken?
Nee dat kunnen we niet. Met de aankoop van de tickets zijn alle deelnemers akkoord gegaan met het reglement: http://hippischdrenthe.com/reglement/
Het is je eigen verantwoordelijkheid om het reglement te lezen.

Er is een verkeerde naam opgegeven door degene die mijn kaart geboekt heeft. Kunnen jullie dat even aanpassen?
Nee, we gaan niet handmatig aanpassingen doen in de lijsten om fouten te voorkomen. De lijsten worden uitgedraaid uit de ticketshop en we werken dus alleen met de gegevens die zijn ingevoerd in het bestelproces om fouten te voorkomen. Bovendien is vanaf de start duidelijk dat tickets persoonsgebonden zijn zie de reglementen: http://hippischdrenthe.com/reglement/

Ik kan zelf niet starten, dus ik wil mijn kaart doorverkopen.
Het is niet mogelijk om je kaart door te verkopen. Op jouw ticket staat jouw naam. Wij voeren ID controles uit bij de aanmeldbalie en als er een mismatch is in de gegevens, dan mag diegene niet starten. Het enige wat je kunt doen is je kaart annuleren (zie reglementen tot wanneer dit kan) en dan krijg je je geld terug min aftrek van de administratiekosten.

Ik kan zelf niet starten, maar iemand anders die ik ken wel. Willen jullie even een nieuwe naam koppelen aan mijn ticket?
Nee, dit doen we niet. Je kunt de procedure volgen die in het reglement beschreven is. Jouw kaart wordt geannuleerd en de andere persoon kan jouw kaart dan opnieuw boeken.

Ik krijg een melding dat de ticketshop offline is, hoe kan ik kaarten boeken?
Als je deze melding op je scherm krijgt, dan zijn we definitief uitverkocht. Kaarten die geannuleerd worden, komen direct beschikbaar in de ticketshop. Het kan de moeite lonen om af en toe in de ticketshop te kijken of er weer kaarten beschikbaar zijn. Als de shop open is, dan kun je klikken op het vakje achter het tijdsvak om te zien of er nog kaarten te krijgen zijn. Staat er 0, dan is dat tijdsvak uitverkocht.